Briefing van leerkrachten scholen en docenten Kinderfaculteit

Woensdag kwamen zo´n 90 leerkrachten van de Pendrechtse basisscholen naar de Kinderfaculteit om door de leiding van de Kinderfaculteit en onderzoeker Bowen Paulle geïnformeerd te worden over de Kinderfaculteit en haar noodzaak.

Er kwamen kritische vragen, maar uiteindelijk ook instemming met de aanpak van de Kinderfaculteit. Er staan de komende periode van 15 weken 77 verschillende colleges op het programma. De aanbevelingen van Bowen Paulle om vooral de ouders erbij te betrekken en de kinderen één op één te coachen door middel van tutoring zullen ook uitgewerkt worden.

Op de achtergrond draaide een presentatie van de foto´s die er de laatste tijd over de Kinderfaculteit gemaakt zijn op een groot scherm.

Donderdagmiddag werden de docenten geïnformeerd en gingen ook met elkaar in gesprek over hun bijdragen aan de lessen aan de kinderen van de faculteit. Zij spraken over bijvoorbeeld Rots en Water en als Rogier daar eenmaal de kans toe krijgt valt hij niet meer te stoppen.

Als introductie werd nu een DVD vertoond gemaakt door Ray en Mat Hensen van Raysland Studio´s. Mat Hensen had tijdens de studio-opnamen van het kinderkoor de videocamera´s aangezet. Zijn zoon Ray monteerde de beelden op het lied dat Armando Monsanto voor de kinderfaculteit maakte. Er is dus nu ook een videoclip van het lied.

Helaas nog maar één exemplaar, maar wie weet ….

Mat was er ook tijdens het zingen van lied op Plein 1953. Op video komt wat er gebeurde veel meer tot zijn recht dan op de foto´s die er gemaakt werden.. De DVD is dus echt een aanrader.

Armando Monsanto bracht de DVD overigens langs en bediende opnieuw de geluidsinstallatie. Hij wil dat er zorgvuldig met de spullen omgegaan wordt. dat doet ie ook met zijn eigen materiaal. Zijn instrumenten zijn zijn kinderen.

Hij bekeek het gesprek op een afstandje. Hij hoort overigens ook bij de docenten. Hij gaat hen gitaarles geven. Pendrecht een Wijk waar Muziek inzit, toch?