Burgemeester Zwijndrecht nam kijkje bij Beachweek

Er ontstond een kort gesprek over hoe het allemaal ging in Zwijndrecht. Dominic Schrijer is nu een aantal maanden burgemeester van deze mooie stad.

Het gaat hem goed. Hij wil in 100 ontmoetingen de gemeenschap van Zwijndrecht leren kennen en heeft er inmiddels al 50 achter de rug.

Zij bevallen hem, tolerante mensen, die wel van een pittige en ondernemende burgemeester houden. Hij bevalt dus zelf ook goed in de stad aan de Oude Maas en de Merwede.

Hij heeft nu vakantie en was even op Plein 1953 met zijn dochter Joelle. Het zoeken is naar een huis in Zwijndrecht. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. De afstand van zijn huidige woonplek Rotterdam-Zuid en het Stadhuis in Zwijndrecht is goed te doen.

Hij was er destijds de oorzaak van dat Vitaal Pendrecht ontstond. Hij vroeg Pieter Tops: “Doe mij ook zo’n vitale coalitie en wel in Pendrecht”. De portefeuillehouder kreeg zijn zin en onderhield ook als wethouder goede contacten met de beweging in Pendrecht. Zij gingen vaak even bij hem langs op het Stadhuis. Toen hij afzwaaide als wethouder werd hij zelf lid van de Raad van Advies van de Pendrecht Universiteit. Zijn huidige functie laat dergelijke nevenfuncties niet toe.

Vital Pendrecht had wel graag een burgemeester in de raad gehad, maar dat ging nou een maal niet. Hij blijft benieuwd naar de ontwikkelingen op Rotterdam Zuid. Vooral TOS boeit hem. Wat er op de Sportplaza verderop in het Zuiderpark gebeurt vindt hij prachtig. ontspannen sporten buiten zonder overlast te bezorgen bij omwonenden, want die zijn er niet.