Bus van DOCK met informatie over vuurwerk en alcohol

Rijdt er ineens een echte Amerikaanse GMC Schoolbus het plein voor het Metrostation op. Wat zou die daar te zoeken hebben? Bleek om voorlichting aan jongeren te gaan van DOCK, over vuurwerk en alcohol tijdens de jaarwisseling.
De overval op juwelier in Zuidwijk viel bijna samen met het verschijnen van de gele schoolbus de dag ervoor.

Had misschien de plannen van het trio overvallers kunnen verijdelen.

Maar dat was dus niet zo. Het drietal werd overigens wel in de kraag gegrepen. En ook in Pendrecht ging het trieste voorval flink over de tong.

Maar die schoolbus kwam voor heel iets anders.

Het gevaarte reed woensdag toen het donker begon te worden het Metrostation Slinge plein op. Er werd een terras-verwarmer naar buiten gereden en aangestoken. De eigenaar van de bus en een manier van DOCK stond voor de bus.

“Je mag gerust binnen gaan kijken hoor!”, zeiden ze.

In de bus zat een jongen aandachtig te luisteren naar een andere medewerker. Die laatste bleek veel van alcohol weten. “Alcohol is lichter dan water en komt om die reden in je maag-darmsysteem boven drijven en wordt daardoor sneller in je bloed opgenomen. Dat heeft vaak meteen effect op andere functies.

Je kon in de bus cocktails maken die even lekker zijn als die met alcohol.

De bus was er dus om voorlichting aan jongeren te geven over het gebruik van alcohol en vuurwerk. De combinatie van die twee kan tot vervelende resultaten leiden.

Voor de ingang van het Metrostation stonden Anouk en Alisia. Zij zijn jongerencoaches bij DOCK en DOCK is de welzijnsorganisatie die in het gebied Charlois het jongerenwerk doet.

Anouk en Alisia deelden flyers uit waarop websites stonden met nog meer informatie en ze wezen jongeren ook op de fraaie Amerikaanse schoolbus verderop.

De dag erop zouden ze op het Zuidplein staan en daarna op Heijplaat. Dan hadden ze hete hele gebied gehad.