Bushalte Kerkwervesingel is nu ook aangepast

Bijna alle bushaltes in Pendrecht zijn inmiddels opgehoogd. Vorige week was halte Kerkwervesingel aan de beurt.
In de hele stad zijn de afgelopen jaren steeds meer bushaltes aangepast aan reizigers met een mobiliteitsbeperking. Ook in Pendrecht is dit gebeurd. Vorige week was bushalte Kerkwervesingel aan de beurt, zowel de halte richting Pendrecht als de halte richting Zuidplein. Op één halte na zijn nu alle bushaltes in de wijk aangepast. De enige halte die nog rest, is die van bus 68 richting Zuidplein (voor Blokker).

De haltes zijn voorzien van een verhoogd instapperron dat gelijkvloers in- en uitstappen mogelijk maakt. Daarnaast zijn de haltes voorzien van blindengeleidelijnen. Dit gebeurt in het kader van toegankelijk openbaar vervoer, zodat ook reizigers met een mobiliteitsbeperking comfortabel kunnen reizen. Tegelijkertijd verbetert hiermee de toegankelijkheid voor ouderen, mensen met koffers en mensen met kinderwagens.

Eerder werden al diverse bushaltes in Pendrecht voorzien van displays met reisinformatie inclusief een audiovoorziening. Deze spreekt bij het indrukken van de knop de tekst uit van het eerst vertrekkende voertuig. Ook dit maakt deel uit van een toegankelijk openbaar vervoer.