C2000-zendmast geplaatst

C2000 is de naam van het landelijke communicatienetwerk voor politie, brandweer, ambulance en de Koninklijke Marechaussee. Hiervoor worden in heel Nederland zendmasten geplaatst. Met het C2000-systeem zal de hulpverlening soepeler verlopen wat de veiligheid van alle inwoners ten goede komt.

Ook in Charlois moest een mast komen en wel in het gebied rondom de kruising Zuiderparkweg/Oldegaarde. De deelgemeente Charlois heeft in de nabije omgeving zorgvuldig gekeken naar de meest geschikte plek. Plaatsing in het Zuiderpark was uit landschappelijk oogpunt niet gewenst maar er is wel gezocht naar een locatie waar de mast tussen bomen komt te staan.
Het resultaat van de zoektocht is sinds 10 maart te zien. De mast is geplaatst langs de Zuiderparkweg, tussen de rijweg en de metrobaan op zo’n 20 meter van de Oldegaarde. Met een enorme kraan is de metalen zendmast op zijn plaats gezet.

De mast is 55 meter hoog en daarmee het op één na hoogste “bouwwerk” van Pendrecht. Ter vergelijking: de Zuiderkroon is 60 meter hoog terwijl de toren van de Bavo-kerk een hoogte van 32 meter heeft. De foto is genomen vanaf het pleintje aan het begin van de Herkingenstraat.