Cadeautje maken voor je moeder in de Halsterenstraat

‘We nodigen iedereen om 13:00 uur uit en stoppen echt om 14:00 uur!’, had Abeba streng als ze is tegen Sjannie de Mooij gezegd, ‘anders zitten we ‘s middag om 4 uur nog in de garage.’

Sjannie maakte de uitnodiging en deelde die rond en precies om één uur werd er begonnen met het knip en plakwerk. De Opzoomergroep slaat altijd van alles in om er echt iets leuks van te maken. En iedereen helpt iedereen.
Je kunt precies zien wie er iets over heeft voor zijn moeder. En dat weten de buurvrouwen van de kinderen die aanschuiven aan de plaktafel.

Er komen dan ook prachtige dingen uit.

Sommige moeders doen zelf mee en doen net alsof het cadeautje niet voor hen, maar voor heel iemand anders gemaakt wordt. Zo wordt het immers allemaal nog spannender.

Aan de plaktafel in de garage vinden er ook allerlei gesprekken plaats over hoe het in de straat gaat en wat men vond van de laatste vergadering met Woonstad Rotterdam.

Het is eigenlijk één grote familie en daarom gaat het in Opzoomeren nou ook.

De meningen worden duidelijk en de scherpe kantjes gaan van sommige ideeën af.

En je wordt nieuwsgierig hoe het er ‘s zondagsmorgens aan toe gaat bij het geven van de cadeautjes. Dat wordt natuurlijk weer het volgende gespreksonderwerp in de straat. Zo houd je de sfeer op peil.