Cees Dorsman 40 jaar bij de RET

De moderne RET-bus wordt door de dagburgemeester van Pendrecht consequent grasmaaier genoemd. De bus ligt laag, heeft een lage instap en kreeg misschien daardoor van insiders die bijnaam. Of komt het misschien door het geluid van de motor? Die doet net als die van zo’n apparaat waarmee men de grasmat bijhoudt. Zou ook zomaar kunnen dat de naam door de binnenkant van de bus komt, want de Citaro heeft een grasgroen interieur.

Cees Dorsman is chauffeur op die bus en hij is al heel lang werkzaam bij de RET. Al in de tijd dat geluk nog heel gewoon was.

Het gerucht gaat dat er gisteren een versierde bus heeft rondgereden en dat was ter ere van het 40 jarig werknemerschap van de Pendrechtenaar, Cees Dorsman.

Maar wie heeft de bus gezien?

Als dat het geval is, moet er vast ergens een foto gemaakt zijn. En het is ook bijna zeker dat de dagburgemeester van Pendrecht zeer geïnteresseerd is in een exemplaar voor zijn website.

In die tussentijd, Cees, van harte gefeliciteerd met zo’n fraai jubileum.

Maar dat verhaal van die versierde bus zal wel een echt gerucht blijken, want dat schijnt bij de RET voorbehouden te zijn aan mensen met een evenlange staat van dienst als Cees, die er mee stoppen en met pensioen gaan. Wijkbewoner en ex-collega op de tram, Johan van Peer, overkwam dat een aantal jaren terug. Hij mocht toen voor het laatst een versierde Citadis tram besturen op zijn laatste rit van de Wielewaal naar de remise, waar Johan feestelijk onthaald werd door zijn collega’s.

Cees moet nog even.