Changemakers kijken ook over de grenzen

Om bewoners in Charlois verder te versterken, organiseerde deelgemeente Charlois een intensieve training, genaamd: ‘Changemakers’.
Op 17 juli was er een feestelijke afsluiting van die training bij het SS Rotterdam en kregen de deelnemers een certificaat. De leergang is ontwikkeld in samenwerking met DOCK Charlois en het cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van gemeente Rotterdam. Gedurende zes weken deden 5 (en uiteindelijk 6!) bewoners hieraan mee.
Ze kregen met de training handvatten om andere bewoners in de wijk te ondersteunen, of van de juiste informatie te voorzien. Zo leerden zij wat zij zélf kunnen doen bij het signaleren van huiselijk geweld, sociaal isolement, financiële zorgen of schulden bij de andere bewoners in de wijk. Ook op het gebied van schoon, heel en veilig of het ondersteunen van bewonersinitiatieven willen de ‘Changemakers’ hun steentje bijdragen.

Vooral over zo’n initiatief is vanmiddag met de Changemakers gesproken. Zij zijn enorm positief gestemd en willen naast het versterken van de Tarwewijk ook meedenken om in Pendrecht iets van de grond te krijgen. Zij worden geholpen door Henk Miedema van DOCK en wie weet gaat collega-organisatie in Pendrecht, PIT010 zich met het Pendrechtse initiatief bezighouden.
De bedoeling is om de leergang dit najaar voort te zetten met weer nieuwe bewoners. En dat zouden dus ook bewoners uit Pendrecht kunnen zijn. Nieuwsgierig geworden?

Schrijf gerust een reactie-mail via deze site of bel 010 480 93 46.

Op de foto van links naar rechts Rudmar, Henk, Daisy, Remaisha en Eldrith, twee ‘Changemakers’ konden deze keer niet bij het gesprek zijn.