Cineac Charlois van de laatste week

Op 3 februari was er in de Koriander aan de Kromme Zandweg een literaire middag. Yvonne Claassen van dit restaurant aan de Kromme Zandwegkende Judith Visser. Judith komt er vaak en had haar trouwpartij in de Koriander gevierd. Judith Visser is geboren in de Geertruidenbergstraat en woonde daar tot haar 19e jaar. Zij is schrijfster van misdaadromans en een aantal daarvan spelen zich af in Pendrecht. Jennie Hofstede geeft in het item commentaar en zegt alle boeken van Judith te hebben.

Yvonne was ook geïnteresseerd in Özcan Akyol, die onlangs zijn eerste boek EUS op de markt bracht en daarmee veel opzien baart. Zijn boek ligt vanaf woensdag 31 oktober in alle winkels. Het verhaal gaat over een Turkse tiener uit het oosten van het land die zich op een onorthodoxe manier probeert te ontworstelen aan het lot als randfiguur. Het is geen boek over multiculturalisme, geen successtory van een arme sloeber die zich opwerkt tot invloedrijke ondernemer, of het sentimentele relaas van een crimineel die weer op het rechte pad komt. Dit is het verhaal van Eus. Een cynische kijk op de wereld van iemand die het talent bezit om altijd en overal in problemen te raken.

Zij waren bij de Koriander te gast om over hun werk te praten. Yvonne Claassen hanteerde daarb zelf de microfoon en stelde vragen aan de schrijvers. Op de foto hiernaast zie je Yvonne met microfoon en Judith in de rechters fauteail en Özcan in de linker.

Yvonne wil meer van dergelijke middagen in de Koriander gaan organiseren.

Ook doet het Pendrecht Theater in het overzicht een oproep om mee te denken over een nieuwe plek voor het Theater VOOR en DOOR Bewoners.

Suggesties kunnen ook via de reactiemail van deze site doorgegeven worden of ook via info@baf-art.nl het emailadres van de regisseur en de schrijfster van de stukken van het Pendrecht Theater.

Verder zit er in het overzicht informatie over het samenvoegen van woningen in Oud Charlois en een item over het werk van DOCK in Carnisse. De informatie wordt gegeven door participatiemakelaar Daniëlle Bazen, die ook een aantal jaren werkte in het Servicepunt Pendrecht.

Nou ja kijk zelf maar door op het pijltje in de afbeelding hieronder te klikken: