Clasien Kramer krijgt Karel de Stoutebeeldje op Nieuwjaarsbijeenkomst Charlois

Hij riep aan het einde van zijn nieuwjaarsrede Clasien Kramer naar voren. Verrast voegde zij zich bij hem op het podium. De voorzitter van de deelgemeente Charlois, Ed Goverde, somde een waslijst aan verdiensten van Clasien Kramer op.

Zij is weliswaar geen geboren Rotterdammer, maar woonde het grootste deel van haar leven in Pendrecht en heeft in de wijk en ook in de deelgemeente ontzettend veel werk verricht.

Het zag er even naar uit dat zij de Charloiser van het Jaar zou worden, maar tot haar eigen verbazing werd het een heel bijzondere onderscheiding. De hoogste die de deelgemeente Charlois kan verstrekken.

Het Karel de Stoute beeldje.

Dick Lockhorst en Lionel Martijn gingen haar voor in april 2010.

Het beeldje wordt niet ieder jaar uitgereikt, maar voor haar werd een uitzondering gemaakt. Zij stopte onlangs als voorzitter van de beroepscommissie. En bij het afscheid dat de commissie van haar nam werd besloten om haar voor te dragen voor het beeldje van de stichter van Charlois, Karel de Stoute.

Er volgde een luide instemming met de uitreiking en velen beklommen het podium om Clasien en haar familie te feliciteren.

Dilek Sasmaz wilde meteen met haar grote voorbeeld op de foto.