Comité opgericht rond pand Slinge

Ongeveer 50 bezorgde omwonenden gingen in op de uitnodiging van Anita Koers. Er werd een comité opgericht om de ontwikkelingen rond het pand Slinge in de gaten te houden.
In het Dieren Gezondheids Centrum aan de Slinge vond een bijeenkomst plaats om te praten over de ontwikkelingen in het pand ernaast.

Op de begane grond zit Bicento, een pandhuis en plek om goud en zilver te kopen of te verkopen en de kantoorruimten erboven stonden al een hele tijd leeg.

Onlangs zagen omwonenden activiteiten in de bovenverdiepingen en gingen hun licht opsteken bij de deelgemeente. Die werd ook overvallen door de informatie. Er waren geen dingen bekend over wat er gebeurde in het pand aan de Slinge. Het pand is particulier. Er had ooit een bank in gezeten en de laatste jaren was de benedenruimte een schoenenzaak van De Zeeuw en werden de twee verdiepingen boven gebruikt als kantoorruimte.

Na wat informeren bleek dat de stichting Shelsz er 8 woningen voor jongeren, die bij hen in een begeleidingstraject zitten. De jongeren woonden tot voor kort in de Veldenbuurt, maar moesten daar op korte termijn weg, vanwege de onhoudbare situatie daar. Het ging om een particulier pand, dus er werd niet om diensten van de deelgemeente gevraagd en de deelgemeente werd ook niet geïnformeerd.

Er ontstond nogal wat onrust. De bewoners en ook de deelgemeente zien dat er al heel veel voorzieningen voor begeleid wonen en opvang in de wijk zitten en vinden dat er geen bij moeten in Pendrecht.

Woensdagavond had het Dieren Gezondheids Centrum een bijeenkomst uitgeschreven om over de situatie te praten. Katja Horeman, de gebeidsmanager van Pendrecht en Zuidwijk, was erbij en gaf informatie over wat er gebeurd was. de verdiepingen worden op de dag gebruikt. De jongeren slapen elders, omdat er nog een aantal voorzieningen nodig zijn om er te kunnen slapen. Het ging immers om woonruimte. Het gaat ook om een tijdelijke situatie volgens de laatste informatie.

Op de bijeenkomst werd een comité opgericht om de ontwikkelingen verder te volgen.