Convoi Humanitair 2011

Onder deze naam is wijkbewoner Cees Dorsman een actie gestart om zijn voormalige Hongaarse buurman aan een vervangend scootmobiel te helpen.
In juni 2008 heeft Zuiderkroon-bewoner Cees Dorsman voor zijn vroegere Hongaarse buurman een gebruikt en overbodig geworden scootmobiel gekregen om het vervolgens bij hem in Hongarije af te leveren. Inmiddels is dit exemplaar door intensief gebruik zodanig versleten dat hij het geld voor herstel niet meer bijeen kan brengen, temeer daar hij behalve AOW’er nu ook nog kostwinner is geworden.

Om de kwaliteit van leven van de oude man te verbeteren en hem weer wat mobiliteit te kunnen geven is Cees opnieuw een actie gestart voor een scootmobiel. Cees heeft zich bereid verklaard om het transport naar Hongarije te verzorgen, heen en terug een reis van 3108 kilometer. Een collega van Cees heeft aangeboden om mee te gaan en de vertrekdatum staat gepland op dinsdag 23 augustus aanstaande.

Een deel van het benodigde bedrag voor de reis is al binnen en er wordt nu intensief gezocht naar een bruikbare scootmobiel (wanneer u iemand kent die een goed werkend exemplaar over heeft of er een weet te staan hoort Cees dat graag op telefoonnummer 06-12880900). Wie financieel wil bijdragen kan een donatie overmaken op banknummer 3515166 ten name van de heer C. Dorsman onder vermelding van Convoi Humanitair 2011. Eimert Hazenbroek van Poelier het Haasje op Plein 1953 heeft voor het goede doel, net als in 2008, een spaarvarkentje staan voor het doen van contante bijdragen.