Crowdfunding voor licht op de St. Bavomuur

Over de voordracht voor de monumentenlijst heeft al eerder nieuws gestaan op deze pagina. En dat is terug te lezen via deze link. De minister vindt het ‘t waard dat dit karakteristieke gebouw in Pendrecht een monument wordt. Dat is leuk voor de parochie, maar ook heel leuk voor de wijk.

Over de verlichting op het gebrandschilderde raam heeft ook een artikel gestaan en dat is te lezen via deze link. Er is een idee om de lampen te vervangen, zodat je ook ‘s avonds en ‘s nacht vanaf de buitenkant kunt zien wat voor prachtige wand dat manumentwaardige pand heeft.

In het artikel werd gesuggereerd om een aanvraag te doen bij Charlois in Actie! Maar daar zal de nodige tijd in gaan zitten. En het werk dat er gaat zitten in de verwerking van zo’n aanvraag zal misschien wel een meervoud van zo’n bedrag extra gaan kosten.
Dus nam voormalig opbouwwerker Rieks Westrik het volgend initiatief. Hij zei; “We gaan aan crowdfunding doen voor die lampen”. Crowdfunding is dat niet zoiets als met de pet rond gaan? Ja, precies.
De eerste bedragen zijn al binnen. De voorzitter van de deelgemeente Ed Goverde legt € 25 in en Rieks doet zelf ook mee voor hetzelfde bedrag.

Wie doet er nog meer mee?

Stort je bijdrage op 1535071 de rekening van Rieks Westrik. Vermeld erbij ‘licht op de bavomuur’,
Op deze site zal de stand van zaken bij gehouden worden. Er is aan het Centrum Beeldende Kunst (CBK) gevraagd om een garantstelling. Maar het zou natuurlijk geweldig zijn als er geen geld van hen nodig is. Het overschot zal ook goed gebruikt worden, want dat wordt gestopt in een fonds voor de vervanging van de volgende lampen. Die hebben immers ook niet het eeuwige leven.

De lampen gaan € 65 per stuk kosten. 5 keer wordt dus € 325. Er moet dus nog € 275 bij elkaar gebracht worden.

Gisterenavond werd bijgaande foto gemaakt. Er waren toen mensen in de kerk en dan kun je een beetje zien hoe mooi de wand is, maar dat wordt helemaal geweldig als ze rechtstreeks aangelicht worden. En ook als de kerk niet gebruikt wordt.