Dankbetuiging op banken op de Pendrechtseweg

Je kunt je in het zweet fitnessen op speciaal daarvoor geplaatste trimtoestellen. Agnes Morene deed als deelraadslid een voorstel en de toestellen werden op de Pendrechtseweg geplaatst en in haar aanwezigheid onthuld. Op maandag 19 november om precies te zijn.

Zie daarvoor een artikeltje op deze site van 20 november 2012 via deze link met een geluidsfragment van Radio Rijnmond en al.

De toestellen worden overigens goed gebruikt onder andere in de atletiek trainingen van Rotterdam Atletiek onder leiding van René Warnaar, maar ook door ‘losse’ fitnessers.

Heb je je eenmaal in het zweet gefitnessed dan kun je uitpuffen op een bank aan de andere kant van het pad. Twee sets banken, tafel met Rotterdambak en al.

Onlangs ontdekte dagburgemeester, Mario Bosch, plaquettes op de tafels. Hij zette een bericht op de mail dat ie wat onderzoekwerk zou gaan doen naar wie die twee mensen waren. Het ging om groenbeheerder, Dick Peerdeman, en parkmanager, Wim Leussink, die dank toegewuifd kregen op 13 juni 2013.

Even ontstond er schrik. Die Wim en die Dick krijgen toch geen lof voor de trimtoestellen? Nee, want je gaat niet 7 maanden later zo’n plaquette plakken toch. Maar wat hebben die twee dan wel gedaan.

13 juni 2013 werd feestelijk afscheid genomen van Wim Leussink, een gerenomeerd ambtenaar van de deelgemeente Charlois. Hij ging met pensioen en was onder andere de drijvende kracht achter de vernieuwing van het Zuiderpark. Wim werd daarbij geholpen door een manager van Gemeentwerken Rotterdam werf Charlois en dat is Dick Peerdeman.