Dankwoord van oud-pastor Kees Bruin

In het parochieblad van april 2009 van de Lourdesparochie staat het volgende bericht van Kees Bruin vanuit zijn nieuwe werkomgeving in Noord-Brabant.
HARTELIJKE GROETEN UIT GEMERT

Wat was het een warm afscheid in de beide parochies in Rotterdam!
Het deed de pijn van afscheid nemen van zoveel mensen, met wie ik in ruim vier jaar een bijzondere band had gekregen, toch wel wat verzachten. Hartelijk dank voor alles wat u me als afscheid hebt gegeven, georganiseerd, of gezegd op die dag.

Intussen ben ik al weer enkele weken hier in Gemert en heb me al, zo goed en zo kwaad als dat gaat, wat ingewerkt op het secretariaat van de Congregatie. Het begon meteen met het drukken en versturen van ons bulletin, zo’n 1000 exemplaren, en met de gewone dagelijkse zaken. Dat gaat allemaal best wel lukken.

Intussen heb ik ook mijn kamer wat ingericht en begin ik het gevoel te krijgen, dat ik hier woon. We zijn een communiteit van 19 paters en broeders, met af en toe iemand die langs komt, of een tijdje in de communiteit verblijft: een missionaris op vakantie, of een familielid of een vriend van de Spiritijnen, zoals we ook genoemd worden.
Mocht u in de buurt van Gemert zijn, kom dan langs “op het kasteel”, zoals hier gezegd wordt. U bent altijd hartelijk welkom.

Kees Bruin