De Bavokerk wil een fraaier kerkplein

Wat kunnen we doen om het kerkplein een fraaier aanzicht te geven, vroeg Leo van Lanen, actief parochielid van de Lourdesparochie uit de Sint Bavokerk.
In de omliggende straten is een speciale onkruidverdelger aan de slag geweest, maar het buiten de straten zijn er plekken waar het onkruid flink om zich heen grijpt.

Dat gebeurt op de plek van het Turks Huis aan de Sommelsdijkstraat 35, maar ook op het kerkplein voor de ingang van de Sint Bavokerk.

Leo van Lanen, actief in diverse werkgroepen van de Lourdesparochie die in de Sint Bavokerk samenkomt, ging zijn licht opsteken om het kerkplein aan te pakken.

Mensen genoeg in de kerkgemeenschap om het onkruid weg te halen en ook mogelijkheden genoeg binnen de deelgemeente Charlois om het plein op te vrolijken.

In de week van 18 tot en met 25 juni trouwens even niet, want er is een flinke groep met voormalig wethouder en tegenwoordig burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, op pelgrimsreis naar Lourdes.
Dat gebeurt overigens ieder jaar. En daar doen de parochianen veel inspiratie op. Kan ook niet anders als je de naam van de parochie in ogenschouw neemt.