De bewoners van De Hagen verwelkomd door Bewoners Begroeten Bewoners

Het project De Hagen in de Tuin op het Zuiden bestaat uit 64 woningen. 11 huurwoningen aan de Ellewoutsdijkstraat gezien vanaf de Ossenisseweg. En al die woningen zijn inmiddels bewoond. De huurders komen vooral uit de Hontenissestraat en de Stavenissestraat. Dus zij zijn al heel erg bekend met Pendrecht. De 53 koopwoningen in het project De Hagen zijn inmiddels verkocht en op een paar na ook bewoond. De bewoners zijn druk bezig met het inrichten van hun huis of al toe aan het aanleggen van de tuin.

Tijd voor het project Bewoners Begroeten Bewoners om met een welkomstpakket langs de deur te gaan. En omdat het om een project gaat werden ook de huurders begroet met een tas van Pendrecht is Goed Bezig met daarin informatie en waardebonnen van winkeliers en organisaties in de wijk waar nieuwe bewoners hun voordeel mee kunnen doen.
Voorzien van 50 tassen gingen dagburgemeester, Mario Bosch, medewerker van het project, Quendolien Wong A Soy, en opbouwwerker, Rieks Westrik, op stap. De naamgever van het Ovezandepad, Mario, nam de bewoners aan deze nieuwe straatnaam in Pendrecht voor zijn rekening. Hij kreeg leuke gesprekjes aan de deur. Het komt immers niet vaak voor dat je de naamgever van je straat aan de deur krijgt met een welkomstpakket. Quendolien en Rieks namen de overige straten voor hun rekening. Dat ging behoorlijk snel. De huurders van de Ellewoutsdijkstraat bijvoorbeeld waren allemaal bekenden van hem en dan heb je eigenlijk niet zoveel woorden nodig. In drie kwartier tijd werden 35 tassen weggewerkt.
Hun idee over De Hagen: een leuke buurt met ondernemende bewoners. Er reden op de avond vrachtwagens met aarde rond en er was een graafmachientje bezig om die aarde over verschillende tuinen te verspreiden. De indruk die op de artist impressie van het project gegeven wordt zal over niet al te lange tijd ook echt zo te zien zijn. Zij wonen dan in een ruime en groene buurt. Echt in de Tuin op het Zuiden eigenlijk. En niet ver van het centrum van de wijk. Mooi toch?