De Boodschappen PlusBus

De Boodschappen PlusBus was langs geweest in de Ouderen Advies Raad van Charlois. En meteen daarna ging Elles Veldhoen met affiches aan de slag. Zij was onder de indruk van het aanbod van de voorziening, die er voor zorgt dat ouderen niet achter de geraniums gaan zittenh te verpieteren, maar actief blijven in de samenleving.

Wat moet u doen?

Inschrijven
U belt 010 290 7683 en geeft uw naam, adres, geboortedatum en telefoonnummer op aan de medewerker. U bent dan ingeschreven en ontvangt daarna gratis ons tweemaandelijks programmablad.

Boeken / reserveren
Uit het programmablad maakt u uw keuze. Elke dinsdag- en donderdagochtend krijgt u op 010 290 7683 tussen 9:00 – 12:30 uur een medewerker aan de telefoon. Hij /zij neemt uw telefoontje aan, beantwoordt uw eventuele vragen en/of reserveert uw afspraak voor het boodschappen-doen en/of een uitstapje.
Let op! Op maandag, woensdag en vrijdag staat het telefoonnummer doorgeschakeld, uw telefoontje wordt wél aangenomen, u kunt echter NIET boeken maar WEL annuleren. Uw naam en telefoon-nummer worden overigens wél altijd genoteerd. Vervolgens bellen zij u op de eerstvolgende dinsdag- of donderdagochtend terug.

Enkele spelregels en andere wetenswaardigheden
U krijgt het programmablad gratis opgestuurd wanneer u zich heeft aangemeld als klant van de BoodschappenPlusBus. Het meeste recente programma en al eerder uitgevoerde programma’s kunt u overigens van de site van de Boodschappen PlusBus downloaden.
U kunt uitsluitend boeken voor uzelf, dus niet voor een vriend(in). U mag wel boeken voor uw partner
Indien er is geboekt voor een bepaalde activiteit dan stelt de Boodschappen PlusBus een tijdige annulering zeer op prijs. Hebben zij kaartjes moeten reserveren en er is geen andere gegadigde voor het plaatsbewijs dan brengen zij de kosten in rekening.
Soms is er meer belangstelling dan er plaatsen zijn. Zij zetten u dan automatisch op de reservelijst voor het geval een ander verhinderd is en wordt u alsnog gebeld. Overigens, er is altijd wel een plekje…. Vaak horen zij, al tijdens of na de eerste beldag, dat de activiteiten allemaal volgeboekt zijn. Sommige zijn iderdaad zo aantrekkelijk dat deze volgeboekt zijn. Desondanks staan er elke maand wel activiteiten open waaraan u kunt deelnemen. Belt u hen gerust en informeer naar de activiteiten waaraan u nog wel kunt deelnemen. De activiteiten zijn nooit allemaal volgeboekt!!
Klanten die in het bezit zijn van de RotterdamPas kunnen gratis mee boodschappen doen. Zie hiervoor het programmablad. Aanvragen RotterdamPas: bij de deelgemeente of Centrale Bibliotheek. Lees het programmablad of bezoek de site van de RotterdamPas.

Alle spelregels en wetenswaardigheden zijn gebundeld in één document dat u HIER kunt downloaden.
De rollator kan altijd mee. Ook kunt u mee wanneer u aan de rolstoel bent gekluisterd. Het aantal rolstoelen dat mee kan is afhankelijk van de gebruikte bus (1 of 2).
De BoodschappenPlusBus rijdt momenteel uitsluitend voor 55-plussers uit de deelgemeenten Feijenoord, Charlois en IJsselmonde.

http://boodschappenplusbus.org