De Grand Départ Truck kon net door de toegang Krabbendijkestraat – Plein 1953

Een gevaarte van tweeënhalve meter breed. 15 meter lang en 15 ton schoon aan de haak. De Grand Départ Truck is een mooi stukje techniek. Alles is aan boord. Zelfs een eigen aggregaat en keukentje voor het bedienend personeel. Evelien heeft de leiding. Zij weet waar ze het over heeft, want doet zelf ook aan wielrennen, dus kan alle deelnemers aan de virtuele fietstocht over de Erasmusbrug goed adviseren.

De truck kreeg een flink aantal deelnemers te verwerken. Ed Goverde zette de eerste tijd neer. Dat valt nog niet mee. Die Erasmusbrug heeft geen enorm stijgingspercentage en de totale lengte van de brug op en af komt net niet aan de kilometer. De snelste tijd is van Jimmy 1 minuut en 4 seconden. Die werd zaterdag in Pendrecht niet verbeterd. Maar sommigen kwamen aardig in de buurt.

Een uitgebreider verslag en de uitslagen van de verschillende wedstrijden is binnenkort te vinden op de pagina van de sportfaculteit.

Op de foto staat de truck nog maar net op zijn plaats. Dreigende wolken boven Pendrecht. En een fotograferende dagburgemeester, getooid in een geel t-shirt, die een foto maakt van deze bijzondere vesrchijning op Plein 1953.