De kapotte verlichting in beeld gebracht

Na 19:00 uur gingen dagburgemeester Mario Bosch en voormalig opbouwwerker Rieks Westrik op de fiets de wijk door. Zij noteerden de defecte verlichting in de wijk. Ze kwamen 50 lampen tegen die het niet deden.
Op de hoek van de Slinge en de Krabbendijkestraat staat lantaarnpaal 326. De paal heeft op dit moment geen nummer, want hij is onlangs geschilderd en het nummer zit nu onder een laag verf.

Mario Bosch kent het nummer van die paal op zijn duimpje. Hij gaf al vele keren een melding door via de website van de gemeente Rotterdam. De lamp werd verschilende keren gerepareerd en deed het dan een poosje. Maar dat duurde nooit lang. Hij bleek na een poosje gewoon weer kapot te zijn.

Verder in de wijk zie je ook verlichting die geen dienst doet.

De donkere dagen komen er weer aan, dus het is zaak dat de verlichting op orde is.

Rieks Westrik, voormalig opbouwwerker, nam contact op met Mario, de dagburgemeester van Pendrecht, en vroeg hem of hij meeging om in beeld te brengen welke verlichting stuk is.

Ze begonnen om 7 uur ‘s avonds en hadden om half tien 50 kapotte lampen geteld.

Dat zijn er nogal wat.

Twee ervan geven overigens wel licht. De ene was een paal die Mario Bosch vanuit zijn jeugd kende aan de Ooltgensplaatweg. Hij schopte er toen tegen en ontdekte dat ie dan aanfloepte. Laat dat gisteravond nou ook gebeuren.

Op de Battenoordhof ontdekten ze een lamp die wel brandt maar waar kennelijk een auto tegenaan heeft gezeten. De paal staat scheef en de kap is eraf. Hij hangt aan het elektriciteitssnoer.

Het tweetal heeft het lijstje doorgegeven aan de beheercoördinator van Pendrecht.

En nu maar hopen dat het euvel gauw verholpen is.