De lantaarns van Woonstad Rotterdam ook bekeken

Het duo Mario en Rieks ging vrijdagavond 17 oktober opnieuw op stap, want ook de lampen van Woonstad Rotterdam in de wijk moesten in kaart gebracht worden.
In zijn weblog schrijft de dagburgemeester van Pendrecht:

Gisteravond heb ik samen met Rieks aan de hand van plattegronden alle Woonstad-lampen bij de huizen van De Eilanden en de Schelphoek gecontroleerd. Van de ruim 140 lantaarnpalen bleken er 23 niet te branden wat in verhouding best veel is. Het donkerst was het in de Sommelsdijkstraat: van de 8 lampen waren er maar liefst 6 defect (foto: de Sommelsdijkstraat overdag, alle drie zichtbare lantaarnpalen werken niet).

In de Zierikzeestraat daarentegen brandden alle lampen en op de overige plekken waren er gemiddeld 2 ÿa1 3 niet-brandende lampen. Ik heb op de plattegronden alle defecte lantaarnpalen met een vierkant gemarkeerd, Rieks stuurt de plattegronden terug naar Woonstad Rotterdam zodat zij het kunnen melden bij CityTec. Het is een wat omslachtige procedure maar het is de bedoeling dat in de nabije toekomst kapotte lampen rechtstreeks bij de gemeente gemeld kunnen worden.