De Middelburgt gaat naar de Kerstmarkt in Valkenburg

Op zaterdag 11 december 2010 gaat de Middelburgt met een touringcar naar de Kerstmarkt in de Grotten van Valkenburg. Voor € 30 p.p (koffie, thee en lunch inbegrepen) kunt u mee. Aanmeldingen en kart verkoop in wijkgebouw de Middelburgt, Plein 1953 nr. 191 tel 010 481 90 94.
Kerstmarkt Gemeentegrot 2009

De 25e kerstmarkt wordt gehouden van eind november 2010 tot en kerstnacht 23 december gehouden in de Gemeentegrot, die met haar tientallen km lange gangenstelsel, weer het middelpunt zijn van de Kerstmarkt Gemeentegrot. Aan de voet van de Cauberg, die wereldwijd bekende berg, vindt U de ingang van de Gemeentegrot.
Voor de 25e keer. Daarmee kunnen we stellen dat wij de oudste ondergrondse Kerstmarkt in Europa zijn. Nergens zult u in een ondergronds gangenstelsel, door mensenhanden gerealiseerd in ruim 2000 jaren, een Kerstmarkt met een dergelijke historie aantreffen. Dat alleen al geeft een extra dimensie aan het gegeven Kerstmarkt in een grot.
Aldus de organisatie.

Zaterdag 11 december gaat de Middelburgt met een touringcar naar valkenburg.
Vertrek vanaf Aldi om 8:00 uur en de terugtocht wordt om 17:00 uur aangevangen.
Prijs per persoon € 30,00, iclisief koffie, thee en lunch.

De stilte van de gangen in de ondergrond zal dan weer worden verbroken. Veel bezoekers zullen hun weg dan weer weten te vinden op deze markt: de grootste ondergrondse Kerstmarkt.

De situering in de eeuwenoude gangen van de grot en de sfeervolle uitwerking van een thema uit de rijke Valkenburgse historie zorgen voor een geheel eigen en aansprekende entourage.
Een algemene erkenning kreeg het gebodene in de voorgaande jaren, met in 2007 meer dan 140.000 bezoekers: een prachtig, sfeervol ingerichte markt die haar weerga niet kent. Ook dit jaar zal aan de presentatievorm weer veel aandacht worden geschonken. De organisatie kiest op deze manier ook voor de formule om mede door deze markt de bezoekers een voorproefje te geven op het Kerstfeest.
Uw gang op deze markt zal worden begeleid door sfeerverhogende Kerstmuziek op de achtergrond. U kunt daarbij tevens genieten van een hapje en een drankje in en buiten de grot.

Toegang voor iedereen

De organisatie van de Kerstmarkt heeft ook oog voor de minder validen. Ook zij moeten dit evenement kunnen meemaken. Dat betekent, dat de markt ook door mensen, die van een rolstoel gebruik moeten maken deze markt kunnen bezoeken. Doordat de gangpaden voor het publiek minimaal 2,5 meter breed zijn kunnen ook zij volop meegenieten van het gebodene. Regelmatig ziet men dan ook steeds weer rolstoelgebruikers onder de bezoekers van de Kerstmarkt Gemeentegrot.
Voor hen, die minder goed ter been zijn zijn zelfs rolstoelen ter leen beschikbaar.
Openingstijden
De openingstijden zijn als volgt:
Doordeweekse dagen van 12.00-21.00 uur
Zaterdag en zondag van 10.00-21.00 uur

Ruimschoots de tijd voor U om kennis te maken met de vele Kerst- en cadeau artikelen, die U worden aangeboden. Uit dat rijk geschakeerde en veelal ook luxueuze aanbod kunt u uw keuze maken voor een smaakvol, uniek en mooi Kerstgeschenk voor een van Uw dierbaren.
Kerstmarkt Gemeentegrot 2009 is geopend van vrijdag 20 november tot en met woensdag 23 december 2009. Woensdag 23 december sluit de Kerstmarkt om 18.00 uur

-LET OP: Honden zijn NIET toegestaan in de grot