De nieuwe Bavo-klokken worden op 3 april officieel ingeluid

Niemand kan het zijn ontgaan: de toren van de Sint Bavokerk pronkt met vier gloednieuwe uurwerken die ook nog eens alle vier de juiste tijd aangeven! Dat is te danken aan de deelgemeente Charlois die vorig jaar ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het kerkgebouw aanbood om de al jaren kapotte klokken te vernieuwen.

Maar er gebeurde meer: de toren kreeg een tweede luidklok, afkomstig van de afgebroken Olvoo-kerk in Zuidwijk. Het Bisdom Rotterdam financierde een deel van de kosten, het resterende bedrag werd met de actie “Een welluidend aandeel” bijeen gebracht. De tweede klok fungeert als Angelusklok en is als zodanig drie keer per dag (in het weekeinde twee keer) op vaste tijden te horen.

Op 3 april is het officieel “inluiden” en in gebruik nemen van de uurwerken en de luidklok, tevens wordt dan de plaquette onthuld waarop alle namen staan van de mensen die aan de actie “Een welluidend aandeel” hebben bijgedragen. Alle aandeelhouders hebben een persoonlijke uitnodiging gekregen om het inluiden bij te wonen maar iedereen is natuurlijk welkom!

Het programma ziet er als volgt uit:
09.40 uur: luiden van beide klokken als aankondiging van de viering van 10.00 uur
10.00 uur: eucharistieviering uit dankbaarheid
ca. 11.15 uur (aan het einde van de viering): onthulling van de plaquette
ca. 11.25 uur: officieel inluiden van de klok, afsluiting van de viering
ca. 11.30 uur: feestelijke bijeenkomst met koffie en een hapje en drankje.