De nieuwe In de Kijkerd is gearriveerd

Het eerste bewonersmagazine van 2013 In de Kijkerd is vandaag binnengekomen van de drukker. Het eerste nummer van de vier uitgaven, die in 2013 zullen verschijnen.

Er wordt op bijna iedere pagina wel een beroep gedaan op de inzet van bewoners uit de wijk. Het hoeft geen nader betoog dat het een uitgave van Vitaal Pendrecht is.

Het begint meteen al op de eerste pagina die slaat op de speeltuinen. De foto werd gemaakt in de speeltuin Neeltje Jans of misschien kennen de ouderen in de wijk die speeltuin beter als Speeltuin Pendrecht 1.

Bewoners namen het initiatief tot wel 3 speeltuinen in de wijk. Zij hadden ook de leiding. In de loop van de tijd werden de tuinen geprofessionaliseerd. Beroepskrachten kregen de leiding. Maar nu …… is het geld op en ligt de bal weer bij de bewoners van de wijk.

Dat is ook op andere vlakken het geval. Er worden flink wat trossen losgegooid in het blad. Dat hoort ook een beetje bij de wijk. Er ligt immers een rijke traditie aan initiatieven.

En daar kunnen er vast nog een paar bij.

Maar nu eerst maar even het wijkmagazine in de brievenbussen stoppen of op de deurmat laten belanden.

Daarbij kan ook altijd wat hulp gebruikt worden. Dus heb je wat tijd over? Kom eens langs bij Vitaal Pendrecht en neem een paar straten voor je rekening.