De Passage bestaat 15 jaar

“Het is nog niet helemaal bij iedereen bekend. We zijn nog geld aan het inzamelen. Maar we gaan er zeker een groot feest van maken!” aldus Tanja Plomp van De Passage. Ze instrueert tegelijkertijd een collega door met twee knotten wol voor te doen hoe het moet.

Eén van de hoogtepunten wordt vast het onthullen van de mozaïek, die cliënten van De Passage gemaakt hebben met Michiel Brink van het hogeDRUKgebied. Die mozaïek komt op De Middelburgt centraal in Pendrecht te hangen. Om een indruk van dat kunstwerk te krijgen, geeft bijgaande foto een aardige indruk. Hij werd gemaakt in De Passage. Links boven is het werkstuk van Wendy te zien, daaronder dat van Wil en de onderste is van Priscilla, rechtsboven is van Jopie en rechtsonder is van Yvonne. Erdal maakte de mozaïek rechts in het midden. Allemaal wijzen ze op de foto naar hun eigen werkstuk. Erdal was er niet op het moment dat de foto gemaakt werd. Op 7 december is hij vast ook van de partij. Want dan bestaat De Passage 15 jaar. In 1992 werd het gebouw geopend en vanaf die tijd is De Passage eigenlijk niet meer weg te denken uit de wijk. De Passage is overigens niet alleen dat gebouw aan de Sliedrechtstraat 71. Nee op verschillende plekken in de wijk werken cliënten van de dagopvang. Bijvoorbeeld Adwin Geleijnse, die bij de BOP werkt. En er worden folders van de kerk rondgebracht. De Passage speelt ook een belangrijke rol in de Kindercampus.

Enthousiast vertelt Tanja over wat er allemaal gaat gebeuren op vrijdag 7 december. “Geen Sinterklaas! Die is dan al weg. Nee, de oudercommissie heeft voor een clown gezorgd, maar zachtjes, dat mag nog niet iedereen weten! En we gaan zorgen voor hapjes uit allerlei culturen, die bij De Passage betrokken zijn, zorgen”, vertelt ze een beetje samenzweerderig. De programmacommissie, waarin naast Tanja ook Hellen en Anja zitten wil het feest om 13 uur laten beginnen. ‘s Middags om 17 uur gaan de deuren tijdelijk dicht en van 19 tot 21 uur is het weer feest in de kantine met play back, dans en disco voor de ouders en voor de buurt. Er wordt op die dag gezorgd voor poffertjes en erwtensoep.

Een mooie uitnodiging is in voorbereiding. Maar als u als bewoner van Pendrecht geen uitnodiging krijgt van De Passage, schroom niet en kom vrijdag toch even kijken, want het wordt echt een heel bijzonder feest.