De Pendrecht Universiteit belegt ook een college met kinderen in de rol van professor

Kindercollege, waarom zouden we dat nou gaan doen. Nou kinderen zijn heel goed in staat om zelf te vertellen wat ze willen. In de Zierikzeebuurt is een aantal jaren geleden een piepklein speelplekje voor hele kleine kindjes weggehaald, omdat er geen kinderen meer kwamen spelen. Dat er nieuwe huizen gebouwd zouden worden voor gezinnen met kideren werd even over het hoofd gezien. Destijds is wel beloofd dat er iets nieuws zou komen. Nu is het zover. Er komt geen grote speeltuin natuurlijk want er zijn al mooie speeltuinen in Pendrecht. Daar kun je een hele dag terecht en zeker als je een boterham en drinken mee mag nemen. Om de kinderen erbij te betrekken is vanuit de Pendrecht Universiteit geopperd om een kindercollege te organiseren en de kinderen, samen met Ron van de werf Charlois het plekje in te richten aan de hand van voorbeelden. Er is een voorbereiding geweest in de tuin van Raziye Akilli, die de aanvraag namens de kinderen bij het participatiefonds heeft ingediend. Het voorwerk is door Ilona Otter, beheercoördinator, en Harry de Boer, wijkregisseur, respectievelijk van de deelgemeente Charlois en WoonstadRotterdam gedaan.
Rieks Westrik en Bien Hofman legden uit wat een college is en hoe we dat gaan doen.
Het programma ziet er als volgt uit. De kinderen krijgen allemaal een uitnodiging en een collegemap met voorbeelden, die Ron van internet heeft gehaald. Dan gaan ze met alle kinderen “op locatie” eerst kijken waar het plekje is om in te schatten wat er kan staan. Daarna gaan ze naar het Rilland Bathplein en de Halsterenstraat om verschillende speeltoestellen in het echt te zien.
Daarna moet de keus niet moeilijk zijn. De wat grotere kinderen willen heel graag voetballen alleen gaat de bal nog wel eens in de tuin of bosjes. Dat vinden de grote mensen niet zo leuk.
Misschien komt daar ook nog wel een oplossing voor, wie weet? Ouders hebben daar al een keer voorstellen voor gedaan.