De ‘plakkers’ van de SocialSofa

Even een foto maken met de mensen, die de bank van mozaïek-steentjes voorzagen. Noem ze maar even oneerbiedig de ‘plakkers’.

Maar heb je ze dan ook allemaal?

Op de bovenste foto de werkgroep Zierikzeebuurt rond portefeuillehouder Alaattin Erdal. Op de bank: Rineke de Graaf, initiatiefneemster en zo’n beetje de aanvoerder van de plakgroep. Naast haar Alaattin Erdal, Joke van Peer en Ans van de Wijdeven.

Achter hen: Corrie Oosthoek, Elske Kuijper, Bep van Krimpen, Riet Ferdinandusse, Johan van Peer en op de achtergrond Nora en Huib in ‘t Hout.

Dan mis je natuurlijk altijd harde werkers. En om die reden een plaatje apart met Henk Oosthoek, de detaillist van de groep. Die vast de term ‘plakkers’ niet kan waarderen en je ook zal corrigeren als je het hebt over mozaïeksteentjes, want het gaat hier om een glascomposiet, zal hij je toevoegen.

Hij werkte vaak samen met Rinus de Graaf, die op je de onderste foto kun zien links achter Henk Oosthoek. Rinus houdt er niet van op de voorgrond te staan. Toch heeft hij heel wat uurtjes in de bank ‘zitten’. De man met de donkere zonnebrilglazen en blauwe jas is Huib van Dieijen. Huib heeft ook mee geplakt, maar zal daar ook niet meteen mee op de voorgrond willen staan.
Overigens praat Henk oosthoek op de foto onder met Rien van Keulen. Zij maakte de tekening die uiteindelijk op de SocialSofa terechtgekomen is. Rien is oud onderwijzeres van de Onze Lieve Vrouwe van Lourdesschool, nu De Hoeksteen en kon in die hoedanigheid prachtige voorstellingen op het schoolbord maken.