De sleutel ligt in de Passage

Peter Schrums van de Passage ziet het als een experiment. Hij wil ook graag dat Diana Hneriquez iets met Sinterklaas organiseert in de Passage en dat de cliënten van dit dagverblijf er dan ook aan meedoen. Misschien ligt daar een sleutel tot meerdere ontmoetingen, die er in de wijk zo broodnodig zijn. Peter heeft ook plannen met de inburgeringscursussen, die er binnenkort in de Passage komen. De scholen hebben er immers al een computerruimte en er zijn meer mogelijkheden met het centrum aan de Sliedrechtstraat.
Die mogelijkheden blijken uit wat er zaterdag gebeurde. De ruimten aan de Sliedrechtsraat boven puilden uit van een enthousiast publiek. Begonnen werd met het Curaçaose volkslied, schitterend vertolkt door Diana’s oudste dochter Ika en door veel bezoekers meegeneuried.
Het ontbrak de bezoekers aan niets. In de keuken van de Passage had Ay Lee Wong al een hele tijd aan de oven en de frituurpan gestaan en de lekkerste gerechten waren er te koop.
Onder hoogspanning werd de ruimte omgetoverd in een Caraïbisch paradijs. En de danseresjes konden eindelijk aan een groot publiek laten zien waarvoor ze iedere donderdagavond aan het oefenen waren in de crêche aan de Sliedrechtstraat. Diana heeft gezorgd voor goede instructeurs en er is al een grote wachtlijst voor de dansgroepen. Wie zegt dat die Antilliaanse jeugd in de wijk niks wil, vergist zich schromelijk. De belangstelling voor de brassband en voor dansgroepen is niet te stuiten. Er is ook grote belangstelling voor softbal en honkbal, maar ja helaas ontbreekt de ruimte voor al die enthousiastelingen om te oefenen. “Het wordt tijd dat het roer omgaat. Want aan ruimte is eigenlijk geen gebrek. Maar ja als begint moet er plaka (geld) zijn en moeten ook de vergunningen rond en zijn en dat laat vaak op zich wachten”, vinden Diana Henriquez en Peter Schrums.
Dat Diana en Peter elkaar gevonden hebben, zet misschien de deur open in de goede richting om van Pendrecht een wijk voor iedereen te maken.