De speeltoestellen worden geplaatst en nou heb ik geen fototoestel

Er werd in de zomerperiode van 2010 een kindercollege georganiseerd door Raziye Akilli. In haar tuin zaten de kinderen uit haar omgeving op een krukje of in een tuinstoel. Ze keken allemaal heel ernstig. Dat kwam misschien door de opmerkingen van Bien Hofman, die vond dat zij allemaal professor waren aan de Pendrecht Universiteit. Ja, en professoren zetten altijd een serieus gezicht op, als ze een college gaan geven. Dus alles klopte.

Ze gingen zeggen dat ze graag buiten speelden, maar dat er geen speeltoestellen in de buurt stonden. Spelen werd dus al snel saai.

Wat zouden jullie voor speelplek willen en welke toestellen moeten er komen dan?

Raziye en Bien maakten er meteen een aanvraag op het participatiefonds, nu Charlois in Actie, van en de beheercoördinator Ilona Otter en de wijkregisseur bij Woonstad Rotterdam, Harry de Boer, vonden het meteen een prachtig idee.

Een tijdje later en in de herfstvakantie werden de kinderen opnieuw bij eklkaar geroepen en werden er concrete plannen gemaakt. Die gingen in de pipeline, zoals ze dat soms zo mooi noemen. En de kinderen vroegen zich regelmatig af: “Zou het nou allemaal wel echt zijn? Waar blijven die speeltoestellen nou?”

Donderdagmorgen 24 februari kwam dus de eerste lading. De plek voor de kleintjes krijgt twee wipelementen en een glijbaan. Bien zag de mensen van leverancier, De Boer, geen familie overigens. En slaakte een kreet van vreugde, maar ook van ergernis. Ze had geen fototoestel op zak en moest naar een afspraak.

Even bellen en Johan van Peer maakte bijgaande foto’s zijn kleinkind Milan is één van de belanghebbenden. En opa Johan en oma Joke zijn zeer benieuwd naar zowel deze speeltoestellen en de toestellen voor de grotere kinderen. Zij weten nog dat er op dezelfde plek een speeltoestellen waren. Die moesten echter weg, vanwege de nieuwbouw waar kleinzoon Sam woont.

Nu nog even wachten op de toestellen voor de grotere kinderen en er kan naar hartenlust gespeeld worden.