De voorzitter van de Gebiedscommissie Charlois

Mag ik me even voorstellen? Ik ben de voorzitter van de gebiedscommissie Charlois!’, glimlachend kwam hij zo bij Vitaal Pendrecht binnen.

‘Ah de Kerstman!’, was de reactie. Er waren inderdaad kerstfeesten van Vitaal Pendrecht met Ronald Tol als Kerstman. De eerste die in een kerstmannenpak op het kerstfeest van Vitaal Pendrecht verscheen was Dominic Schrijer, toen portefeuillehouder van de deelgemeente en inmiddels burgemeester van Zwijndrecht. Zou Ronald ……..

Hij is nog niet zolang voorzitter. Hij woont in Pendrecht en ook één van de vice-voorzitters, Zeki Baran, woont in de wijk. Doet een beetje denken aan de tijd dat de deelgemeente ontwond nu ruim 40 jaar geleden. Daar zat ook een flink Pendrecht-gehalte in. De voorzitters hadden vaak ook iets met de wijk van Lotte Stam Beese.

Ronald vertelde overigens dat het nog wat tijd zal vergen voordat de gebiedscommissie ingewerkt is. Het gebiedsplan 2015 voor Charlois ligt er eigenlijk al en de commissie kan daar nauwelijks meer invloed meer op uit oefenen. Waar de commissie zich vooral op zal gaan richten is dus het plan voor 2016.

De commissie zal verder ook over Opzoomeren en BewonersIntitiatief haar oordeel gaan geven.