Debby Smit werd vervangen door Barbara Postema

“Je krijgt natuurlijk snel het etiket ‘de nieuwe Debby’. Ik heb al gedacht om een soort van bord op mijn rug te hangen met die tekst. Ik neem wel haar werk over, maar ben niet hetzelfde, hoor!’, aldus de nieuwe medewerker sociale projecten van Woonstad Rotterdam voor Pendrecht. Barbara heeft op diverse plekken in de wijk al kennisgemaakt en ook al overleggen meegemaakt.
Zij werk al langer bij Woonstad en tot voor kort was haar wijk het Oude Westen. Naar haar idee hebben beide wijken wel iets van elkaar weg, maar de manier van werken is toch heel anders. Ze kent corporatieland al wat langer want voordat ze bij Woonstad ging werken werkte zij in Dordrecht bij Progrez Woningstichting in Dordrecht.
In het Oude Westen was ze meer direct met projecten bezig en in Pendrecht is meer sprake van overleggen met andere partners in de wijk. Ze wordt ook meteen geconfronteerd met het programmateam en met het uitbrengen van advies over de subsidieregeling Charlois in Actie! Ook de gesprekken over het Servicepunt Charlois Zuid horen bij haar taak.
In het gesprek met Bien kamen natuurlijk zaken als Vitaal Pendrecht en de Pendrecht Universiteit om de hoek kijken.
Op dat terrein zullen de bewoners en huurders van Pendrecht Barabara de komende tijd zeker tegenkomen.
Vitaal Pendrecht wenst haar een plezierige werktijd in Pendrecht.