Dierenpolitie neemt 13 mopshond pups in beslag

De Dierenpolitie heeft in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit 13 mopshond pups in bewaring genomen. De jonge dieren verbleven in een kelderbox aan de Slinge.

De pups zijn afkomstig uit Hongarije en waren bestemd voor de verkoop. De jongste pup was ongeveer vier weken oud; onder de vijftien weken is het verboden om honden in te voeren. Deze puppies waren dan ook nog niet ingeënt tegen Rabiës.

Daarnaast bleek dat de handelaar, die al langere tijd bedrijfsmatig in honden handelt, niet over de juiste papieren hiervoor beschikt. Alle kosten die nu gemaakt zijn en worden, komen ten koste voor de handelaar die tevens een proces-verbaal krijgt.

Waarschuwing
Het is beter om niet dergelijke puppies aan te schaffen. Er is veel handel in dieren, met name honden en katten, en alle jonge dieren zien er even schattig uit. Vaak gaat er echter een hoop dierenleed achter schuil. En door zo’n dier aan te schaffen, houd je juist dit dierenleed in stand. De Dierenpolitie waarschuwt: kijk de paspoorten, chips en inentingen goed na. Waarschuw bij twijfel altijd de Dierenpolitie via 144 of een dierenarts.

Meer weten over het werk van de Dierenpolitie? Volg via Twitter: @Pol_Lieder.