Digitale buurtwachten op de Charloisse Lagedijk

Bewoners van de Charloisse Lagedijk houden voortaan een oogje in het zeil via WhatsApp. Via dit gratis chatprogramma op de smartphone kan men elkaar direct waarschuwen bij verdachte situaties. Je kunt dan direct een grote groep mensen inseinen en eventueel een foto of filmpje meesturen. Twijfel je over een situatie, dan kun je via WhatsApp ook overleggen of het nodig is de politie in te schakelen.

De buurt wordt zo weer een stukje leefbaarder en veiliger; ineens komen er honderden ogen bij die de boel in de gaten houden. De betrokkenheid bij de eigen buurt wordt vergroot. In de omgeving worden stickers opgeplakt om te attenderen op de aanwezigheid van de WhatsApp buurtpreventie.

In heel Nederland zijn al 258 WhatsApp-groepen opgezet die aan deze moderne manier van buurtpreventie meedoen. Ondernemers kunnen elkaar bijvoorbeeld waarschuwen voor klanten die zich verdacht gedragen, of als je de hond uitlaat en ziet dat een verdacht persoon zich bij een huis ophoudt sein je ter plekke alle buren in. Het is snel, simpel en effectief en blijkt een groot succes te zijn.

De Charloisse Lagedijk en omgeving doet hier nu ook aan mee. Wilt u ook lid worden van deze WhatsApp Buurtpreventiegroep Charlois Zuidrand (en heeft u een smartphone)? Stuur dan even een mail met uw telefoonnummer naar secretariaat@bocl.nl. Hier zijn ook voor 1 euro per stuk stickers verkrijgbaar voor op het raam of de brievenbus.

Op de website BuurtWhatsApp.nl is te zien welke buurten allemaal al meedoen en staat meer informatie.