Dit is er aan de hand met het kruispunt Oldegaarde – Zuiderparkweg

De aankondiging was er al eerder op deze site, maar hier toch nog maar even de bewonersbrief van Gemeentewerken over de werkzaamheden aan het kruispunt Oldegaarde Zuiderparkweg.
De bewoners en ondernemers

in de omgeving van de kruising
Oldegaarde – Zuiderparkweg

Geachte mevrouw, heer,

Vanaf 18 oktober vervangt Gemeentewerken de verkeerslichtinstallatie op de kruising Oldegaarde – Zuiderparkweg. In deze brief vindt u meer informatie over de geplande werkzaamheden.

Werkzaamheden

Op de kruising Oldegaarde – Zuiderparkweg wordt de verkeerslichtinstallatie vervangen. Dit wil zeggen dat de regelkast en ook de masten helemaal vernieuwd worden. Op een aantal plekken brengen wij nieuwe bedrading in het wegdek aan voor de zogenoemde detectielussen. Hiervoor worden sleuven in het wegdek gefreesd.

De werkzaamheden beginnen op 18 oktober en duren ongeveer vier weken. De aannemer werkt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur. Weersinvloeden en andere onvoorziene omstandigheden kunnen leiden tot aanpassing van deze planning.

Gevolgen voor het verkeer

Door de werkzaamheden functioneren de verkeerslichten niet in deze periode. Ook wordt er gewerkt op en rond de rijbanen. Omdat de verkeersveiligheid niet in gevaar mag komen, kan het verkeer vanuit de Oldegaarde niet over de kruising met de Zuiderparkweg van en naar de Groene Kruisweg en de Vaanweg rijden. Dit geldt ook als er geen werkzaamheden plaatsvinden.
Het is wel mogelijk om vanaf de Oldegaarde komende van de Vaanweg rechtsaf te slaan naar de Zuiderparkweg en richting Ahoy/Zuidplein te rijden. Vanaf Ahoy/Zuidplein bestaat de mogelijkheid om rechtsaf te slaan naar de Oldegaarde richting de Groene Kruisweg. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het fietspad. Voor voetgangers blijft de stoep toegankelijk. Alle verkeersmaatregelen staan met borden en afzettingen aangegeven.

Helaas is niet te voorkomen dat u enige (geluids)overlast van de werkzaamheden ondervindt. Wij nemen maatregelen om de eventuele overlast zo veel mogelijk te beperken.

Informatie

Meer informatie over de werkzaamheden kunt u vinden op de website van de gemeente Rotterdam, www.rotterdam.nl/werkzaamheden. Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Gemeentewerken, telefoonnummer (010) 4894035.

Met vriendelijke groet,
De algemeen directeur van Gemeentewerken Rotterdam
(voor deze)

mw. M.M.N. Groeneweg

Werfmanager Charlois