Dit jaar geen Internationaal Kinderfeest bij het Turks Huis

Dit jaar wordt het Internationaal Kinderfeest helaas niet gevierd in Pendrecht. Het Turks Huis kreeg de financiën niet rond.

Al jarenlang viert het Turks Huis het Internationaal Kinderfeest met allerlei activiteiten en hapjes en drankjes. Alles draait die dag om de kinderen: het is één groot feest. Een optocht, playbackshow, voetballen, dansen, djembé spelen, gedichten voorlezen, popcorn, een springkussen en nog veel meer. Kinderen konden zich volop uitleven. Het feest werd dan ook altijd door heel veel kinderen bezocht. Dit jaar is het de eerste keer dat het niet kan doorgaan.

Voorzitter van het Turks Huis, Sedat Atacan, is teleurgesteld. ‘Helaas kregen we de financiën niet rond. Bij de viering van ons 20-jarig jubileum in december vorig jaar waren we al afhankelijk van verschillende sponsoren, die gelukkig bereid waren ons te helpen. Nog een keer sponsoren vinden, dit keer voor de viering van het Internationaal Kinderfeest, gaat niet lukken’, vertelt hij.

Het Internationaal Kinderfeest wordt altijd gevierd op 23 april en komt oorspronkelijk uit Turkije. De datum heeft een speciale betekenis: op 23 april 1920 werd Turkije onafhankelijk. Atatürk, de oprichter van Turkije, schonk in 1929 deze speciale dag voortaan aan de kinderen: de Dag van het Kind. Deze nationale feestdag werd in 1979 een Internationale Kinderfeestdag. Het is ook live te volgen op de Turkse televisie. Tegenwoordig wordt het ook in andere landen gevierd.