Djembé muziek en tuintjesactie in de Halsterenstraat

De Halsterenstraat houdt ieder jaar een tuintjesactie. Er wordt dan met het materiaal uit de garage en spullen van Woonstad Rotterdam gewerkt aan de tuintjes en er worden bloemetjes rond de bomen geplant, maar ook worden de stoepranden rond het pleintje van verf voorzien. Nou was dat laatste de dagen ervoor al gebeurd. Dat moeten volwassenen doen, want die betonverf krijg je nooit meer je kleren uit en Opzoomeren is leuk, maar het moet je zo min mogelijk op kosten jagen, vindt de Opzoomergroep van de straat.

Traditioneel komt TOS altijd helpen en worden ook anderen uitgenodigd mee te doen. Een aantal van hen zaten dit keer op Plein 1953, maar toch werd er in de straat iets moois van gemaakt.

Tussen de middag wordt er vaak samen iets gedaan en dat was dit keer iets heel aparts. De Djembégroep Bambata was gekomen met een heel bestelbusje vol met djembé’s en in een uurtje werden er heel wat roffels geleerd. Uiteindelijk konden de kinderen en hun ouders hun eigen beat op djembé trommelen. Jammer dat ze geen tijd hadden om even naar het plein te komen en te laten horen wat ze in die korte tijd geleerd hadden. Had het publiek op het plein gehoord dat er ook in de jeugd van de Halsterenstraat muziek zit. En vlak hun ouders niet uit.

Er wordt nu ook steeds tot slot van de activiteit bingo gespeeld op straat. En daar komen zelfs de meest aan huisgebonden ouderen ook aanschuiven. En een plezier dat ze dan hebben.
Helemaal bijzonder was dat er dit keer geen multicultureel eten was, maar dat er gebarbecued werd in de straat. Habib van TOS had voor heel lekker halal vlees gezorgd. Dat door iedereen gegeten werd. Daar zitten een paar varkensdingen niet bij, maar dat merkt niemand. Want het smaakte ontzettend lekker op de barbecue.
De straat ziet er inmiddels weer fraai uit. En het grootste deel van tuintjes ook. De rest volgt vast nog, want iedereen heeft nu goede voorbeelden.
Saskia was geheel in haar nopjes en trots op zichzelf, want haar tuin was nog nooit zo mooi geweest.
Eén probleem, de grasmaaimachine is uitgeleend aan een blonde mevrouw met een klein kind zonder naam en adres op te geven en die grasmaaimachine wordt nu naarstig gezocht.

De straat kan niet zonder.