Doe mee met de Voorleesweek

De Voorleesweek van Opzoomer Mee vindt plaats van woensdag 10 t/m woensdag 17 juni. In honderden Rotterdamse straten en buurten wordt voorgelezen aan kinderen.

Voorlezen is leuk en helpt kinderen vooruit. Het is goed voor de taalontwikkeling; kinderen leren nieuwe woorden en hoe een zin opgebouwd is. Daarnaast leren ze goed luisteren en zich te concentreren. Het kind leert via de verhaaltjes meer over de wereld om zich heen. Ook komen kinderen tijdens het voorlezen tot rust.

Wie ook graag wilt voorlezen aan een groep van minstens 10 kinderen in de straat of buurt, kan zich aanmelden via info@opzoomermee.nl onder vermelding van naam, adresgegevens en de dag waarop je gaat voorlezen. Bij kinderboekwinkel De Kleine Kapitein mag je dan een mooi voorleesboek t.w.v. maximaal 25 euro uitkiezen om tijdens de Voorleesweek uit voor te lezen.

Tijdens de Voorleesweek zal ook speeltuin Neeltje Jans samen met Martin Hoving, manager van Albert Heijn in de Krabbendijkestraat, voorleesactiviteiten organiseren in de vernieuwde supermarkt.