Domino-avond in Oud Charlois met de Changemakers

Er was een groep Antilliaanse mannen die zich ophielden op het Karel de Stouteplein in Oud Charlois. De mensen van de stichting DOCK zocht contact met hen en schakelden ook de groep Changemakers in. Zie voor meer informatie een eerder bericht over de Changemakers op deze website.

Samen bedachten ze een domino-avond in de gymzaal van het Wijkgebouw aan de Clemensstraat. Die avond vond donderdag 15 augustus plaats.

De Changemakers waren er en hadden een shirt aan met een toepasselijke tekst STOP THE VIOLENCE ta basta awó. De moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels schijnt gevolgen te hebben op groepen in Rotterdam. Er is op verschillende plekken onrust ontstaan. Niet dat de groep uit Oud Charlois daar meteen mee te maken heeft, maar toch: geweld lost niks op. Dat vinden de Changemakers. Zij benaderen de zaak van een andere kant.

De Changemakers hadden het slim aangepakt. Zij nodigden de surveillerende agenten uit de wijk uit om de bekers te komen uitreiken.

De mannen en de politiemensen hadden al eerder contact met elkaar gehad, maar dat ging vaak op een heel andere manier. Bewoners uit de omgeving van plein ondervonden overlast en ja dan heb je als agent een lastig gesprek met mensen, die gewoon een beetje staan te chillen. Gezelligheid kent geen tijd, dus dat kan ook laat in de nacht worden. Of vroeg! Het is maar hoe je het bekijkt.

De agenten kwamen donderdagavond vier man sterk en werden meteen door de spelers uitgedaagd ook eens een spelletje mee te komen doen.

Die afspraak is gemaakt.

In die tussentijd doet Henk van DOCK allerlei ondersteunend werk in de groep en wordt op die manier een soort vertrouwensman. Ook andere medewerkers van die welzijnsinstelling dragen een steentje bij.

Iedereen tevreden.

De Changemakers hebben ook situaties in Pendrecht aangekaart en er worden plannen gemaakt om ook in die wijk op zo’n manier te werk te gaan.

Er waren trouwens ook een aantal mensen uit Pendrecht bij de domino-avond. Dat zaadje is dus al gelegd.

Nu verder.