Donderdag 26 januari praat Coen Veldhoen met Erdal over winkels

In het deel van het bijzondere college dat op 19 oktober 2011 plaatsvond in de Sint Bavokerk werd Plein 1953 en omstreken behandeld in een filmpje door Joop de Blok van Primera. De gespreksleider, Gerard Smulders, vroeg portefeuillehouder Alaattin Erdal naar voren en nodigde de zaal uit om met aanvullingen te komen.

Coen Veldhoen reageerde prompt en gaf ongezouten zijn mening over het kloppend hart van de wijk, Plein 1953. Hij vindt dat dat kloppen tegenvalt en wil graag dat er ingegrepen wordt.
“Als het slecht gaat met de winkels, gaat het ook slecht met de wijk”, is zijn overtuiging.
Hij vindt dat er een betere brancheverdeling moet komen op en om het plein. Donderdag praat hij er verder over met de portefeuillehouder verantwoordelijk voor de economie in de deelgemeente, Alaattin Erdal. Coen bereidt zich goed voor en zoekt Pendrechtenaren die met hem mee willen.

Het is allemaal terug te zien via via deze link .

Veldoen bereidt zich overigens goed voor op het komende gesprek en was onlangs in de wijk Nesselande waar op een speciale manier aandacht geschonken werd aan het winkelcentrum. Er was van alles te doen. Er waren diverse workshops en ook activiteiten in de verschillende winkels.

De aankleding en de omgeving van het winkelcentrum daar ziet er spic en span uit. Begrijpelijk! Nesselande is een nieuwe wijk. Maar wat Coen betreft mag het winkelgebied van een zich vernieuwende wijk als Pendrecht ook best zo’n uitstraling hebben. Coen baseert zich wat dat betreft niet alleen op de kijk vanuit zijn woning boven Primera, maar bezoekt dus ook shows als die in Nesselande.

Hij plaatste al een oproep om mee te denken. Maar dat loopt nog niet storm. Wie denkt met Coen mee?

Zie zijn oproep terug via deze link .