Döner Kebab Ari kiosk feestelijk geopend

In 2006 werd er serieus werk gemaakt van het maken van een vaste voorziening voor de Döner Kebab. Er was al veel eerder door bewoners van de Ooltgensplaathof gesuggereerd om zowel de Döner Kebab wagen als de tijdschriftenauto te vervangen door vaste voorzieningen, maar het kost altijd wat tijd om er echte plannen voor te maken.

Volgens projectbegeleider vanuit de deelgemeente, Joost Breijer, heeft het toen toch nog zo’n 4 jaar gekost voordat er geld was, een architect etc. en er echt gewerkt werd aan de beide kiosken.

Op 14 april, de dag waarop Charlois 550 jaar bestaat, was het dus zover dat Yalcin Tekten, de eigenaar, de sleutels had en de officiële openingshandeling kon plaatsvinden.

De wagen stond er overigens nog, want Tekten moet nog wat aan de inrichting van de kiosk doen. Maar dat zal niet zo lang meer duren.

Ed Goverde en Alaattin Erdal toonden zich enthousiast over het resultaat en zij wensten Yalcin Tekten veel succes met de fraaie voorziening.

Op zijn beurt kwam hij met een presenteerschaal met daarop een schaar. Hij had een lint voor de deur gehangen en gedrieën gingen ze het lint te lijf. Met zijn tweeën knippen bleek toch een beetje ingewikkeld. Alaattin Erdal hanteerde uiteindelijk voor het grootste deel de schaar en zorgde ervoor dat de feestgangers naar binnen konden.

Alhoewel dat kon ook niet meteen, want Yalcin moest nog even de sleutels pakken om de verschillende sloten open te draaien. De deuren en luifels konden vervolgens open en binnen in de ruimte was koffie en thee en allerlei soorten heerlijks uit de veel geprezen keuken van de familie Tekten.

Döner Kebab Ari? Ja eh döner kebab is eigenlijk lamsvlees dat op een pen geregen wordt en vervolgens via gas gebakken wordt, maar waar staat Ari voor?
Hasan Tekten, de neef van Yalcin, verduidelijkte het opschrift boven de kiosk. Ari staat voor bij en een bij produceert honing en is heel ijverig. Dat is wat je zijn neef na kan geven. Hij maakt lekkere spullen en is altijd bezig. De bewoners in zijn omgeving kunnen daarover mee praten. Hij ruimt zijn zaakjes altijd netjes op.