Drie burgemeesters bij bewonersfeestje Woonstad

Woonstad Rotterdam nodigde donderdag 4 april de huurderscommissies vabn zuid uit op het kantoor aan de Ooltgensplaathof 1.

Het werd een bewonersfeest genoemd.

Directeur Zuid van Woonstad, Dennis Lausberg, toastte op de relatie van Woonstad met haar huurders en doopte het pand als de Ster van Pendrecht. Hij verwelkomde iedereen in de hal van het moderne, duurzame pand. ‘Er zijn nog nooit zoveel mensen in deze ruimte geweest! Dus we hebben gelijk een mooie brandweeroefening’, zo opende hij zijn welkomstgroet.

De mensen werden na de koffie met een gebakje en de toast binnen gelaten in de ruimte achter de deur, die de bezoekhal scheidt van de werkruimte. Zonder tag kun je daar niet zomaar in. Je kunt er wel alles zien. Want alle werkruimten zijn voorzien van glas.

Je snor drukken kan niet meer!

Het werd ineens een groot feest toen de dagburgemeester van Pendrecht binnenkwam en samen met zijn collega, nachtburgemeester Harry Kock, op de foto ging. De derde man is Peter Hakkoer. Je zou hem zomaar de burgemeester van Woonstad Pendrecht kunnen noemen.

Hij weet alles van het pand en van wat er zich rond de woningen in Pendrecht afspeelt. Eén van de laatste zaken waar hij zich sterk voor maakt is de raamkunst van de gerenoveerde woningen aan de Ooltgensplaatweg. Raamvertellingen 2 is de werktitel. Op 28 mei komt er een presentatie van en dan zullen de dag- en de nachtburgemeester ook vast van de partij zijn.

Trouwens op de weblog van de dagburgemeester is van alles te lezen over het pand. Hij kreeg een speciale rondleiding van Eric van Staveren, de manager techniek van Woonstad.