Een fel begeerd fietsersshirtje

Een felbegeerd polo-shirtje is het inmiddels. Er is een lijst van meer dan honderd Fietsmaatjes Rotterdam en het project wordt door allerlei organisaties overstelpt met vragen om het woord maatjes op een andere manier vorm te geven.

Dat neemt de vorm aan als duo-fietser op één van de duo-fietsen in bejaardentehuizen of als voorrijder op een tandem met een blinde of slechtziende ‘stoker’ achterop. En er zijn inderdaad fietsmaatjes, die meegefietst hebben met een tandemtocht, of die met een jonge vrouw, die niet in het donker door het Kralingse Bos vanaf haar avondschool aan de Vijverhofstraat naar huis in het Lage Land durft te fietsen. Je helpt er een ander mee en je hebt zelf ook veel plezier. Lees de verhalen op de website van Fietsmaatjes Rotterdam er maar eens op na.

Coen Veldhoen was onlangs op het buro van Vitaal Pendrecht en maakte bijgaande foto.

Ook zij mag mee met de fietsmaatjes. Ook al staat er op de website vanaf 45 jaar. Jonger mag ook. Iedereen mag mee. En dan eh ……. krijg je zo’n polo. Graag aantrekken tijdens de tochten. De deelnemers noemen zichzelf al de paarse brigade en ze fietsen de winter door, dus niet alleen als het zo’n zomer is als die van 2013. Misschien heeft die zomer er wel voor gezorgd dat het project inmiddels van mond tot mond gaat en veel mensen in BEWEGING brengt!