Een kijkje in het Pendrecht van de toekomst

De Tuin op het Zuiden is de naam voor een omvangrijke gebiedsontwikkeling die uit meerdere projecten bestaat. In het zuidelijke deel van Pendrecht maken circa 1000 woningen plaats voor ongeveer 540 nieuwbouwwoningen. Met meer dan 350 eengezinswoningen, waarvan ruim 300 koopwoningen. Naast de bebouwing wordt het gebied ook volledig opnieuw ingericht. Het wordt zeer ruim van opzet met veel groen en autoluwe zones. RTL 4-presentator Lodewijk Hoekstra tekent een aantal modeltuinen welke u ontvangt bij aankoop van een nieuwe woning. Er komen nieuwe straten, de buitenruimte verandert en er komen veel speelplekken voor kinderen. Kortom: De Tuin op het Zuiden wordt een fantastisch nieuw stukje Rotterdam-Zuid.
Op de website www.tuinphetzuiden is een kijkje te nemen in het Pendrecht van de toekomst. RTL4 presentator Lodewijk Hoekstra neemt u mee door het deel van de wijk dat gebouwd wordt op de strook tussen de Sliedrechtstraat en de Ossenisseweg – Abbenbroekweg.

Op die site is te lezen dat:

Start verkoop De Hagen medio 2009

In het derde kwartaal van 2009 zullen de ruime eengezinswoningen met zadeldak of lessenaarskap in de verkoop gaan. Prijzen in deze fase varieren vanaf circa €195.000,- v.o.n. De basis woning heeft een gebruiksoppervlakte vanaf 108 m2, en diverse uitbouwopties zoals dakkapellen, uitbouwen. zolderindelingen etc. De woningen hebben een tuin van tenminste 12 meter diepte. Het parkeren van uw auto kan op eigen terrein. De woningen worden gebouwd in een autoluwe kindvriendelijke buurt, ruim van opzet en met veel groen.