Een muurschildering in de Zuiderkroon

Het idee om in de hal een schildering te laten maken kwam van de wijkbeheerder van Havensteder, de huisbaas van de hoge flat (Havensteder is ontstaan op 1 juli 2011 uit een fusie van PWS Rotterdam en Com.wonen). De corporatie had al langer contact met Nina Valkhoff die eerder al hallen en portieken in andere woningen van Havensteder heeft beschilderd.

Voordat Nina aan de slag kon was er overleg met enkele bewoners over de vraag wat er op de schildering moest komen. Het werd een skyline van Rotterdam: met op de voorgrond de Maas zijn er 12 bekende iconen van de stad te zien zoals de Euromast, de Willemsbrug, de paalwoningen van Piet Blom, de Erasmusbrug en het voormalige HAL-hoofdkantoor. Een leuke bijkomstigheid is dat enkele van de afgebeelde gebouwen vanaf het dak van de flat ook echt te zien zijn.

De afgelopen week heeft Nina er drie dagen aan gewerkt en het resultaat mag er zijn. Het kunstwerk is een geschenk van Havensteder aan de bewoners en het Rotterdamse tafereel komt op de hagelwitte muur goed tot zijn recht.

En wie weet krijgt het een vervolg want de bewoners van de andere flat zouden ook wel zoiets willen. Maar daar zal het anders gaan want de lage flat bestaat bijna geheel uit koopwoningen.