Een vergeten glijbaan

De binnentuin met het speelpleintje is omgeven door sloophekken maar er staat nog een prachtige glijbaan.
Enkele dagen geleden is de Stavenissestraat tussen de Sliedrechtstraat en de Ossenisseweg afgesloten omdat de flats gesloopt gaan worden. Ook de binnentuin tussen de Hontenissestraat en de Stavenissestraat is niet meer toegankelijk en vanaf de Ossenisseweg is het terrein goed te overzien (bovenste foto, door het hek genomen).

De voetpaden zijn al opgebroken maar dagburgemeester Mario Bosch deed nog een andere ontdekking: op het pleintje in het midden van de binnentuin staat nog een glijbaan die, van een afstand te zien, nog in goede staat verkeert. Zou men vergeten zijn om dit speelattribuut weg te halen?
Die glijbaan zou best elders in de wijk nog een goede bestemming kunnen krijgen, dacht de Pendrechtse burgervader en hij stuurde een mailtje naar beheercoördinator Ilona Otter. Daar komt beslist een reactie op, al zal dat vanwege de pinksterdagen wel even op zich laten wachten.

Naschrift: tijdens Pendrecht Kijkt op 14 juni kon Ilona Mario persoonlijk antwoorden. De glijbaan ziet er op het eerste gezicht nog aardig uit maar blijkt in een te slechte staat te verkeren (o.a. houtrot) om er nog wat mee te kunnen doen.