Eerste aanzet voor kindvriendelijke routes

Bezoekers van Pendrecht Pakt Uit hebben het vast wel gezien: aan de noordkant van de Slinge, bij het zebrapad tegenover bakker Klootwijk, staan twee opvallende rode objecten. Dit is het eerste zichtbare resultaat van de kindvriendelijke routes die de komende weken in Pendrecht worden uitgezet.
Er komen vier hoofdroutes en vier subroutes die elk met een waterdier als symbool worden gemarkeerd, voor iedere route een aparte kleur. De nu geplaatste twee objecten zijn zgn. attentieverhogende maatregelen die kinderen en automobilisten er op wijzen dat er een oversteek nadert. Op 30 oktober worden de kindvriendelijke routes feestelijk in gebruik genomen.

Dat de routes uitgerekend in oktober worden uitgezet is geen toeval. De omschrijving van het project van de held van oktober, Joke Spijkers, is namelijk als volgt:

“Sinds ik in 1985 in Pendrecht kwam wonen, is het behoorlijk drukker geworden in het verkeer. Nu wonen er aardig wat kinderen in Pendrecht en die moeten natuurlijk wel veilig door de wijk kunnen bewegen. Naar school bijvoorbeeld. Nou, daar zet ik me dus graag voor in. In oktober wordt dan ook de kindvriendelijke route geopend. Een hele handige route die kinderen altijd veilig kunnen volgen, door de hele wijk. Ook over de Slinge. En op die route, kom je mij dan tegen. Klaar? Over!”