Eerste tuinactiedag in de Herkingenbuurt

De eerste tuinactiedag was vandaag in de Herkingenbuurt, de buurt waar Elly woont, en wel op het pleintje aan het begin van de Middelharnisstraat. ‘s Morgens kwam de regen met bakken uit de lucht en na het opzetten van de tent arriveerde Elly (foto linksboven). Shanalis Martina en Bindiya Bhoekhan van Woonstad Rotterdam (foto rechtsboven) staken de handen uit de mouwen, evenals de vrijwilligers van Wilskracht Werkt. In rap tempo werden de spullen klaargezet waaronder een groot rek met planten. Kruiwagens, tuingereedschap en bergen zand + aarde maakten het aanbod compleet.

Het natte weer in de ochtend was niet bepaald bevorderlijk voor de opkomst maar naarmate de dag vorderde werd het droger en kwamen de bewoners op de tuinactiedag af (middelste foto). Soms had men moeite met kiezen want er waren veel verschillende planten.

Ook aan de kinderen was gedacht: zij konden grote bloempotten beschilderen (foto linksonder) waarna er een plant ingezet werd (foto rechtsonder). Verder waren er hapjes en drankjes, de catering was afkomstig van Eimert Hazebroek, de welbekende kippenboer van het Plein.