Effectenarena rond de Kindercampus Pendrecht

De zaal boven in het kantoor van Woonstad Rotterdam zat vol met mensen uit het onderwijs van Pendrecht, vertegenwoordigers van organisaties die lessen willen verzorgen aan de kinderen van de Pendrechtse basisscholen en het bestuur van Vitaal Pendrecht.

Jochum Deuten was gevraagd door het fonds dat wil gaan investeren in het 1000 kinderen project om met de Effectenarena er achter te komen wat het project bij zal gaan dragen aan het verbeteren van de kansen van de kinderen op de basisscholen in de wijk.

Het fonds wil niet ovre één nacht ijs gaan.

Jochum Deuten deed in een korte presentatie uit de doeken wat de Effectenarena inhoudt. Hij stelde voor om in groepen te gaan werken en in beeld te brengen wie bij zou kunnen dragen aan het project. Welke acties die vervolgens kunnen ondernemen en wat de effecten daarvan dan zijn. En …. wie die resultaten gaat incasseren. Klinkt eenvoudig, maar is het niet.

Het kostte de groepen behoorlijk wat hoofdbrekens om op papier te krijgen welke effecten je kunt verwachten van sportactiviteiten, culturele – en kunstzinnige activiteiten en wat je bereikt met extra lessen op het gebied van sociale media, talenkennis en andere oriëntaties op wetenschap en dergelijke.

De kinderen in Pendrecht deden al ervaring op met de Kinder Campus Pendrecht en de resultaten daarvan waren goed merkbaar. De grenzen tussen de verschillende scholen viel als het ware weg en de kinderen deden allerlei uitdagende ervaringen op. Dat ligt nu een beetje stil en de gevolgen daarvan zijn ook merkbaar, aldus de onderwijzers.

Het 1000 kinderen project wil meer en over een langere periode. Dat gaat veel geld en veel werk kosten. De verwachtingen zijn hooggespannen en uit een eerste kijk op de Effectenarena kwam woensdag dat er veel kansen zitten in dit project.

Jochum Deuten kijkt dan ook tevreden op de foto boven naar de vellen papier (in de vorm van een arena) uit de groepen. Ook zijn collega en assistent Wouter Vos was blij met het resultaat. Zij moeten er echter nog flink mee aan de slag om te zorgen dat er ook definitieve conclusies uit de Effectenarena getrokken kunnen worden.