En daar gaan de fietsers op weg!

De weersvoorspellingen voor vandaag waren de afgelopen dagen niet gunstig maar gisteravond waren ze in positieve zin bijgesteld: het zal vandaag zo goed als droog zijn en ook de zon zal zich zo nu en dan even laten zien. Aan de straten was duidelijk te zien dat er vannacht heel wat regen is gevallen.

Bij de sociale sofa verzamelden zich de deelnemers en de twee hoogwaardigheidsbekleders die het startschot gaan geven: deelraadsvoorzitter Ed Goverde (“burgemeester van Charlois”) en Pauline Bouvy-Koene (burgemeester van Bernisse, één van de gemeentes waar de fietsers doorheen zullen rijden). Ook de beide Pendrechtse burgemeesters, Mario Bosch en Harry Kock, waren aanwezig om de start mee te maken.

De deelnemers kregen een enveloppe met daarop hun startnummer, in de enveloppe zaten o.a. een routekaart, consumptiebonnen en een kaartje voor de overtocht met het veer Hekelingen – Nieuw Beijerland. Na een korte briefing door Rieks Westrik stelden de deelnemers zich op in afwachting van de start.

Omdat noch Ed noch Pauline een startpistool hadden werd er een oer-Hollands startsignaal gebruikt: een fietsbel. De fietsers staken de Kerkwervesingel over (de chauffeur van bus 67 liet hen netjes voor gaan) en reden in oostelijke richting. Al snel verdwenen ze uit het zicht, de tocht van 60 kilometer is begonnen.