En dan op naar het Tuinhuis voor de start van De Borders

Een adres heeft het niet, maar opvallen doet het wel, het Tuinhuis en Informatiecentrum over de Tuin op het Zuiden tegenover Sliedrechstraat 139, aldus de uitnodiging.

Dinsdagmiddag 20 september stond de deur open en kwamen er veel bezoekers. Niet om te kijken naar de presentatie van ‘s landsbegroting, maar wel om wel om de feestelijke paal te slaan om de hele wereld duidelijk te maken dat het nieuwbouwproject De Borders in de Tuin op het Zuiden van start gegaan is.

En om de gebiedsafspraken voor Pendrecht te tekenen.

De kopers van de eengezinswoningen in het project De Borders hadden allemaal een uitnodiging gekregen en er waren ook belangstellenden. Eigenlijk zou de hele wijk feest moeten vieren. Want in een tijd dat je niet anders hoort dan dat er een economische recessie is moet je toch lef hebben om koopwoningen te bouwen en misschien nog wel meer om er ééntje te kopen.

De Borders wordt dan ook gefaseerd aangepakt. Op 20 september start Fase 1 A. Een deel van het gehele project wordt aangepakt en vervolgens stap voor de stap de volgende fasen.

In het Tuinhuis wordt alvast kennisgemaakt met elkaar en gekeken naar welke plek de woning heeft, die gekocht is. En er is een drankje met appelcake.

Het wachten is op de politici. Dennis Lausberg, directeur Woonstad Rotterdam Zuid, leidt de ceremonie. Zodra Alaattin Erdal en Ed Goverde van de deelgemeente binnenkomen geeft hij het sein om de officiële handelingen te gaan verrichten.

Wethouder Karakus laat zich verontschuldigen en heeft de voorzitter van de deelgemeente Ed Goverde gevraagd ook zijn handtekening te zetten. Naast het slaan van de feestpaal zullen ook de afspraken om de Tuin op het Zuiden verder te ontwikkelen ondertekend worden. Voor dat deel is ook Vestia vertegenwoordigd door Hugo ‘t Hart, manager voor Rotterdam Zuid van die woningcorporatie.